Spagetthi alla Carbonara

Detta är det äkta receptet på Carbonara. 





För 2 personer

Ingredienser:

200g Spaghetti
25g-50g Guanciale eller Pancetta (Vanligt tärnat bacon fungerar också om du har dålig tid)
2 tsk Olivolja
2 ägg
50g riven Parmesan eller Pecorino
Nymald peppar


Steg för steg:

1.Koka upp pastavatten, när vattnet kokar tillsätt salt och spaghetti.
   Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet, möjligtvis en minut mindre.

2. Undertiden kan du värma upp stekpannan, häll i olivoljan.
    Stek Guancialen på medel/varm så fettet rendreras och gör det krispigt.

3. Riv Parmesan i en skål och blanda ned äggen. Riv lite peppar över och vispa om försiktigt.

4. Häll av spaghettin och häll tillbaka det i kastrullen.

5. Lägg över Guancialen i kastrullen, om du vill kan du skippa fettet.

6. Häll ned Parmesan/äggblandningen och rör om så allt blir täckt.

Servera direkt!

Kommentarer

  1. Guanciale är från grisens kind, där sitter det mycket smak som passar perfekt i detta recept!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar