Detta är det äkta receptet på Carbonara.
För 2 personer
Ingredienser:
200g Spaghetti
25g-50g Guanciale eller Pancetta (Vanligt tärnat bacon fungerar också om du har dålig tid)
2 tsk Olivolja
2 ägg
50g riven Parmesan eller Pecorino
Nymald peppar
Steg för steg:
1.Koka upp pastavatten, när vattnet kokar tillsätt salt och spaghetti.
Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet, möjligtvis en minut mindre.
2. Undertiden kan du värma upp stekpannan, häll i olivoljan.
Stek Guancialen på medel/varm så fettet rendreras och gör det krispigt.
3. Riv Parmesan i en skål och blanda ned äggen. Riv lite peppar över och vispa om försiktigt.
4. Häll av spaghettin och häll tillbaka det i kastrullen.
5. Lägg över Guancialen i kastrullen, om du vill kan du skippa fettet.
6. Häll ned Parmesan/äggblandningen och rör om så allt blir täckt.
Servera direkt!
För 2 personer
Ingredienser:
200g Spaghetti
25g-50g Guanciale eller Pancetta (Vanligt tärnat bacon fungerar också om du har dålig tid)
2 tsk Olivolja
2 ägg
50g riven Parmesan eller Pecorino
Nymald peppar
Steg för steg:
1.Koka upp pastavatten, när vattnet kokar tillsätt salt och spaghetti.
Koka spaghettin enligt anvisningen på paketet, möjligtvis en minut mindre.
2. Undertiden kan du värma upp stekpannan, häll i olivoljan.
Stek Guancialen på medel/varm så fettet rendreras och gör det krispigt.
3. Riv Parmesan i en skål och blanda ned äggen. Riv lite peppar över och vispa om försiktigt.
4. Häll av spaghettin och häll tillbaka det i kastrullen.
5. Lägg över Guancialen i kastrullen, om du vill kan du skippa fettet.
6. Häll ned Parmesan/äggblandningen och rör om så allt blir täckt.
Servera direkt!
Guanciale är från grisens kind, där sitter det mycket smak som passar perfekt i detta recept!
SvaraRadera