Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon är en klassiker från Frankrike. Det är en kraftfull och välsmakande köttgryta. 


För ca 4 personer


Ingredienser: 

800g högrev
2 msk smør
3 dl köttbuljong (blanda ut fond)
4 dl rödvin
1 st lagerblad 
1 tsk timjan
10 st schalottenlök
2 st morötter i stavar
200g frisk champinjon
150g bacon


Steg för steg: 

1. Skär köttet i tärningar, ca 4x4cm. Bryn i små portioner så det får en fin brun färg.
    Krydda med salt och peppar.

2. Häll över buljongen och vinet i grytan, tillsätt lagerblad och timjan och koka upp.

3. Låt småputtra i ca 1,5h

4. Dela schalottenlöken, morötterna och lägg i grytan. Låt det dra sig ca 30 minuter.

5. Bryn Champinjonen och baconet i en varm stekpanna, tillsätt precis innan du serverar.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, potatis eller gott bröd.


Kommentarer