Boeuf Bourguignon är en klassiker från Frankrike. Det är en kraftfull och välsmakande köttgryta.
För ca 4 personer
Ingredienser:
800g högrev
2 msk smør
3 dl köttbuljong (blanda ut fond)
4 dl rödvin
1 st lagerblad
1 tsk timjan
10 st schalottenlök
2 st morötter i stavar
200g frisk champinjon
150g bacon
Steg för steg:
1. Skär köttet i tärningar, ca 4x4cm. Bryn i små portioner så det får en fin brun färg.
Krydda med salt och peppar.
2. Häll över buljongen och vinet i grytan, tillsätt lagerblad och timjan och koka upp.
3. Låt småputtra i ca 1,5h
4. Dela schalottenlöken, morötterna och lägg i grytan. Låt det dra sig ca 30 minuter.
5. Bryn Champinjonen och baconet i en varm stekpanna, tillsätt precis innan du serverar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, potatis eller gott bröd.
För ca 4 personer
Ingredienser:
800g högrev
2 msk smør
3 dl köttbuljong (blanda ut fond)
4 dl rödvin
1 st lagerblad
1 tsk timjan
10 st schalottenlök
2 st morötter i stavar
200g frisk champinjon
150g bacon
Steg för steg:
1. Skär köttet i tärningar, ca 4x4cm. Bryn i små portioner så det får en fin brun färg.
Krydda med salt och peppar.
2. Häll över buljongen och vinet i grytan, tillsätt lagerblad och timjan och koka upp.
3. Låt småputtra i ca 1,5h
4. Dela schalottenlöken, morötterna och lägg i grytan. Låt det dra sig ca 30 minuter.
5. Bryn Champinjonen och baconet i en varm stekpanna, tillsätt precis innan du serverar.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, potatis eller gott bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar