Peppercorn sauce är perfekt anpassad till kötträtter. Sås är alltid något man kryddar efter smak, så provsmaka ofta så det inte blir ex. för salt.
Ingredienser:
50g smör
1 schalottenlök
1 knippe timjan
1 dl konjak
2 tsk gröna pepparkorn
1,5 dl köttbuljong (blanda ut fond)
½ dl Grädde
Citronjuice
Steg för steg:
50g smör
1 schalottenlök
1 knippe timjan
1 dl konjak
2 tsk gröna pepparkorn
1,5 dl köttbuljong (blanda ut fond)
½ dl Grädde
Citronjuice
Steg för steg:
1.Finhacka schalottenlök och plocka bort timjanbladen från stjälken.
2. Värm upp en stekpanna och ha i smör, schalottenlöken och timjanbladen.
3. Häll i konjaken och flambera (inte under fläkten).
4. Häll i köttbuljongen och pepparkornen och låt det reducera till ungefär halva mängden finns kvar.
5. Ta av från plattan och ha i lite smör och citronjuice.
Servera direkt.
Kommentarer
Skicka en kommentar