Steak Sandwiches

En enkel ört och grönkåls-chimichurri lättar upp denna sandwich, perfekt som lunch eller middag. 






För 2 personer

Ingredienser:


10g mynta
60g färsk basilika
60g grönkål
10g koriander
En halv stam från selleri
En halv gul lök
1 jalapeño
2 vitlöksklyftor
2 citroner
1-2 dl olivolja
400 gram ytterfilé
2 små baguetter
2 tsk smör


Steg för steg:

Chimichurri


1. Ta bort och kasta stjälkarna från mynta, basilika och koriander.
2. Finhacka och lägg i en skål
3. Finacka selleri och lök i bitar och lägg i samma skål
4. Pressa en av vitlöksklyftorna och lägg i skålen.
5. Skär den andra vitlöksklyftan i hälften på längden och lägg åt sidan.
6. Finhacka grönkålen. Lägg i skålen.
7. Riv av lite citronzest och juice av citronerna och tillsätt i skålen.
8. Krydda med salt och peppar.
Täck med olivolja och rör om.

Köttet

1. Torka köttet med papper.
2. Krydda köttet med en tesked av salt och peppar och gnugga in med 1 matsked olivolja.
3. Värm upp en stor grillpanna.
4. Stek biffen i pannan på medelhög värme ca 3-4 minuter beroende på tjocklek.
5. Ta bort från pannan och sätt på en tallrik för att vila.

Brödet

1. Skär baguetterna i hälften på längden
2. Stek i en grillpanna med olivolja och den sista delen vitlök till det rostats.


Skär köttet i strimlor och lägg på brödet tillsammans med chimichurri.


Kommentarer