För 2 personer
1 halv Selleri
1 halv Morot (eller en liten)
1 halv lök
400 gram blandfärs
1 burk krossade tomater
400-500 ml köttbuljong
1 halvt glas vitt vin.
Olivolja
Salt och peppar
Steg för steg:
1. Riv moroten fint, hacka löken och sellerin i små bitar.
2. Häll olivolja i botten på en gryta och stek blandningen i ca 10 minuter.
3. Stek köttet i en stekpanna under tiden till det har fått färg. Glöm inte salta.
4. Häll i köttfärsen i blandningen och häll över köttbuljongen och de krossade tomaterna.
5. Häll i vinet och fortsätt koka i ca 30 minuter under lock.
6. Rör om i grytan, om såsen börjar försvinna kan du hälla över ett litet glas vatten.
7. Fortsätt koka i 30-60 minuter under lock.
8. Koka upp pasta till al dente, gärna någon minut under det som sägs på förpackningen.
9. Blanda ihop pastan med köttfärsen och låt pastan dra åt sig av såsen innan du serverar på tallrik.
Riv gärna lite parmesanost över och servera direkt!
Kommentarer
Skicka en kommentar